Joghurtos fánk
Joghurtos fánk
Hozzávalók
- 300 gramm rizsliszt
- 400 ml natúr joghurt
- 2 darab tojás
- 1/2 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 2 evőkanál porcukor
- 50 ml frissen facsart narancslé
- 2 evőkanál napraforgóolaj
A sütéshez:
- 600 ml napraforgóolaj
A tálaláshoz:
- 1 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál sárgabaracklekvár
Instrukciók
- Egy mélyebb tálban összekeverjük a lisztet a sóval, a sütőporral, a porcukorral, majd hozzákeverjük a joghurtot, a villával felvert tojásokat, narancslét és az olajat. Egy sűrű, de még folyós masszát kell kapnunk.
- Ha túl sűrű, akkor még egy kevés narancslét öntsük hozzá, ha túl híg, akkor egy kevés lisztet adjunk még hozzá. A liszt mennyisége a joghurt állagától, és a tojások nagyságától függ.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a masszából, olajba mártott evőkanállal kis halmokat szaggatunk, de habzsákból is belenyomhatjuk, majd mindkét oldalukat, kb. 1, 5-1, 5 perc alatt pirosra sütjük.
- Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges olajat felszívja. Porcukorral megszórva, sárgabaracklekvárral tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)