Joghurtos sárgaborsófőzelék
Joghurtos sárgaborsófőzelék
Hozzávalók
A főzelékhez:
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 1 darab közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 gramm sárgaborsó
- 1 teáskanál ételízesítő
- 2 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 200 ml natúr joghurt vagy tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál rizsliszt
A feltéthez:
- Sült lecsókolbász vagy tükörtojás
Instrukciók
- Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon, a végén megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát is.
- Hozzáadjuk a kiválogatott, alaposan megmosott sárgaborsót, majd felöntjük 500 ml vízzel, és felforraljuk. Hozzáadjuk az ételízesítőt, a sót, a borsot, majd fedő alatt, kis lángon, néha megkeverve puhára főzzük. Ha szükséges, a vizet közben pótoljuk.
- Amikor a borsó megfőtt, a lisztet csomómentesre keverjük a joghurttal és a mustárral, majd kevés vízzel hígítva a borsóhoz öntjük, és lassú tűzön, kevergetve besűrítjük.
- Sült lecsókolbásszal vagy tükörtojással tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)