Joghurtos-zabpelyhes süti, meggyel
Joghurtos-zabpelyhes süti, meggyel
Hozzávalók
- 150 gramm zabpehely jelölten gluténmentes
- 3 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál cukor vagy édesítő
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 mokkáskanál só
- 450 gramm görög joghurt
- 3 evőkanál cukor vagy édesítő
- 200 gramm meggy
- 2 darab tojás
- 200 ml tej
- 2 evőkanál cukor vagy édesítő
Instrukciók
- A zabpelyhet összekeverjük az olajjal, fahéjjal, sóval, édesítővel. A keverék felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe (20x30) szórjuk.
- 300 gramm joghurtot összekeverünk 3 evőkanál cukorral, és rákenjük a zabpehelyre, majd rászórjuk a meggyet, a tetejére a maradék zabpelyhet.
- A maradék 100 gr joghurtot összekeverjük a 2 tojással, a 250 ml tejjel, a 2 evőkanál cukorral, és a zabpehely tetejére öntjük. Néhány helyen megpiszkáljuk egy hurkapálcával, hogy a keverék le tudjon folyni az aljára is.
- 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
- Amikor kihűlt, vékonyan megszórhatjuk fahéjas porcukorral.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)