Sign In

Receptek

Joghurtos-zabpelyhes süti, meggyel

 

Joghurtos-zabpelyhes süti, meggyel

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 kisebb

Hozzávalók
  

  • 150 gramm zabpehely jelölten gluténmentes
  • 3 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál
  • 450 gramm görög joghurt
  • 3 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 200 gramm meggy
  • 2 darab tojás
  • 200 ml tej
  • 2 evőkanál cukor vagy édesítő

Instrukciók
 

  • A zabpelyhet összekeverjük az olajjal, fahéjjal, sóval, édesítővel. A keverék felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe (20x30) szórjuk.
  • 300 gramm joghurtot összekeverünk 3 evőkanál cukorral, és rákenjük a zabpehelyre, majd rászórjuk a meggyet, a tetejére a maradék zabpelyhet.
  • A maradék 100 gr joghurtot összekeverjük a 2 tojással, a 250 ml tejjel, a 2 evőkanál cukorral, és a zabpehely tetejére öntjük. Néhány helyen megpiszkáljuk egy hurkapálcával, hogy a keverék le tudjon folyni az aljára is.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
  • Amikor kihűlt, vékonyan megszórhatjuk fahéjas porcukorral.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, joghurt, meggy, zabpehely

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating