Juhtúrós pogácsa
Juhtúrós pogácsa
Hozzávalók
- 250 gramm barna rizsliszt
- 6 gramm sütőpor
- 1 teáskanál só
- 250 gramm margarin
- 250 gramm juhtúró
- 1 darab tojás
A nyújtáshoz:
- 20 gramm rizsliszt
A lekenéshez:
- 1 darab tojás
A tetejére:
- 1 teáskanál köménymag
- 1 teáskanál szezámmag
Instrukciók
- A lisztet a sóval és a sütőporral összeforgatjuk, majd elmorzsoljuk a margarinnal.
- Hozzáadjuk az villával összetört túrót és a tojást, majd alaposan összegyúrjuk. Ha ragadna, egy picit lisztezzük még meg.
- A tésztát enyhén lisztezett gyúrólapon kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, éles késsel berácsozzuk, majd 4cm-es formával kiszaggatjuk.
- Sütőpapíros tepsire tesszük, a tetejüket a felvert tojással megkenjük, a magokkal megszórjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)