Sign In

Receptek

Juhtúrós sztrapacska

 

Juhtúrós sztrapacska

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A sztrapacskához:

  • 500 gramm burgonya
  • 2 darab tojás
  • 150 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • +150 gramm kukoricaliszt
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors

A tetejére:

  • 200 gramm füstölt szalonna
  • 1 fej nagyobb vöröshagyma
  • 120 gramm juhtúró
  • 200 ml tejföl

Instrukciók
 

  • A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, majd a reszelő kis lyukú oldalán lereszeljük. Ezután összedolgozzuk a tojásokkal, a liszttel, a sóval, és a borssal. Amíg a víz felforr, állni hagyjuk a tésztát. Ha állás után még mindig túl hígnak találnánk, keverjünk hozzá még egy kis lisztet.
  • Közben a szalonnát apró kockára vágjuk, és a szintén felaprított hagymával együtt pirosra sütjük. Miután a víz felforrt, megsózzuk, és beleszaggatjuk a tésztát.
  • Én a forró vízbe mártott kanállal szaggattam bele, mert nem ment át szaggatón, a nyers krumpli elakadt. Néha keverjük meg, hogy a galuskák ne ragadjanak le a fazék aljára. Miután feljöttek a víz tetejére, még főzzük további 3-5 percig, majd szűrjük le, öblítsük le hideg vízzel.
  • Öntsük egy a kisült szalonnazsírral kikent jénai aljába, morzsoljuk rá a juhtúrót, kanalazzuk rá a tejfölt, a hagymát és a szalonnát, majd tegyük 180 C fokra előmelegített sütőbe 15 percre, éppen csak, hogy átmelegedjen. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, juhtúrós, sztrapacska

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating