Júniusi burgonyaleves
Júniusi burgonyaleves
Hozzávalók
- 3 darab sárgarépa zsenge, új
- 2 darab fehérrépa új
- 1 darab karalábé kicsi zsenge
- 700 gramm újburgonya
- 250 gramm zöldborsó frissen kifejtett
- 1 csapott evőkanál só
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 csokor petrezselyem
Instrukciók
- Egy fazékba szórjuk a megtisztított, megmosott, feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, karalábét, burgonyát, majd felöntjük 1500 ml vízzel. Hozzáadjuk a sót, az őrölt borsot, felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon, 15 percig főzzük, majd beleszórjuk a zöldborsót is, és további 10 perc alatt puhára főzünk mindent.
- Közben az olajból és a lisztből rántást készítünk, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a fűszerpaprikát is.
- Hideg vízzel hígítjuk, csomómentesre keverjük, a levesbe öntjük, és 1-2 perc alatt besűrítjük vele, végül megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)