Sign In

Receptek

Kakaós-diós kocka

Kakaós-diós kocka

gluténmentes Kakaós diós kocka recept gmtérkép
Gluténmentes kakaós-diós kocka

Ebből sem elég egy szelet! 🙂

gluténmentes Kakaós diós kocka recept gmtérkép

Kakaós-diós kocka (Gluténmentes)

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 18 szelet

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 4 darab tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1/2 mokkáskanál mk só
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 6 gramm sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál meggylikőr

A diós réteghez:

  • 200 gramm darált dió
  • 50 gramm porcukor
  • 100 ml meggylikőr

A kakaós krémhez:

  • 500 ml tej
  • 7 evőkanál rizsliszt
  • 1/2 mokkáskanál mk só
  • 200 gramm dvaj
  • 70 gramm porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor

A tésztalapok lekenéséhez:

  • 5-6 evőkanál meggylekvár

Instrukciók
 

  • A tojásokat a cukorral és a sóval, a robotgép legnagyobb fokozatával sűrű-krémesre keverjük, kb. 5 perc alatt. Leállítjuk a gépet, és fakanállal vagy kézi habverővel hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, majd végül a meggylikőrt.
  • A sütőlemezt (27x37 cm), kibéleljük egy vajjal megkent sütőpapírral, majd beleöntjük az elég folyékony masszát. Egyenesre igazítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Miután megsült, rácsra csúsztatjuk, és úgy hűtjük.
  • A diós réteghez a diót összekeverjük a porcukorral és a meggylikőrrel, majd félretesszük.
  • A krémhez a lisztet sűrűre főzzük a tejjel és a sóval, majd kihűtjük. Érdemes ezzel kezdeni, hogy mire a lapok megsülnek, a krém is kihűljön.
  • A porcukrot habosra keverjük a vajjal, majd apránként hozzáadjuk a tejes-lisztes masszát, a kakaóport, és robotgéppel jó habosra keverjük.
  • A kisült tésztalapról lehúzzuk a papírt, hosszában félbevágjuk, majd az egyik lapot egy tálcára tesszük, megkenjük a meggylekvár felével, erre kerül a diós massza, amit szépen egyenesre igazgatunk egy kanál hátával.
  • A kakaós krém 1/3 részét félretesszük, a többit rákenjük diós rétegre. A másik tésztalapot is megkenjük a meggylekvárral, majd a lekváros felével ráhelyezzük a krémre.
  • A maradék krémet a tetejére kenjük, majd megszórjuk a pirított dióval és a csokoládéreszelékkel. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó dió, gluténmentes, kakaó, krémes, sütemény

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating