Kaporleves reszelt tésztával
Kaporleves reszelt tésztával
Hozzávalók
A reszelt tésztához:
- 1 darab tojás
- kb. 100 gramm Miklós' Universal mix liszt
A leveshez:
- 1 fej kisebb hagyma
- 4-5 evőkanál napraforgóolaj
- 1 darab nagy csokor kapor (fagyasztott is lehet)
- 1500 ml víz
- 2 teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 2 evőkanál rizsliszt
- 200 ml tejföl
- 1 teáskanál ecet vagy citromlé
Instrukciók
- A tésztához a lisztből és a tojásból jó kemény tésztát gyúrunk, majd a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük. Jól belisztezzük és felhasználásig szikkadni hagyjuk (de akár meg is száríthatjuk).
- A hagymát lereszeljük vagy nagyon finomra aprítjuk, az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított kaprot, és egy kevés víz hozzáadásával 10 percig pároljuk. Felöntjük a maradék vízzel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk.
- Amikor forr, beletesszük a reszelt tésztát, majd kis lángon főzzük tovább, amíg a lisztet simára keverjük a tejföllel. Egy kevés forró levessel hígítjuk, majd az egészet a leveshez öntjük, és néhány perc alatt besűrítjük vele. Végül egy kevés ecettel vagy citromlével pikánsra ízesítjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)