Sign In

Receptek

Kapormártás

 

Kapormártás

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Mártások
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 csokor nagy kapor fagyasztott is jó
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tejföl
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint őrölt fehér bors
  • ízlés szerint ecet vagy citromlé

Instrukciók
 

  • A felaprított kaprot az olajjal, egy kevés vízzel és sóval kb. 10 perc alatt megpároljuk.
  • A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, majd felengedjük kb. 200 ml vízzel, és a kaporhoz öntjük. Kevergetés közben felforraljuk, majd takaréklángon főzzük, amíg kellőképpen besűrűsödik.
  • Hozzáadjuk a fehér borsot, cukrot, citromlevet vagy ecetet, ízlés szerint, esetleg, még egy kevés sót. Főtt burgonyával és tükörtojással tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kapor, kapros, mártás

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating