Káposztaleves csicseriborsóval
Káposztaleves csicseriborsóval
Hozzávalók
- 100 gramm füstölt szalonna
- 3 evőkanál étolaj
- 1 darab nagyobb fej vöröshagyma
- 200 gramm főtt, füstölt tarja
- 400 gramm savanyú káposzta
- 1 evőkanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 2 darab babérlevél
- 1 darab konzerv csicseriborsó 400 gramm
- 200 ml tejföl
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 evőkanál aprított kapor
Instrukciók
- A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és az olajon kiolvasztjuk. A megtisztított, felaprított vöröshagymát hozzáadjuk, megdinszteljük, majd a szintén csíkokra vágott tarját is hozzáadjuk, és egy kicsit együtt pirítjuk, majd felöntjük 1300 ml vízzel.
- Beletesszük a kissé átmosott, rövidebbre vágott savanyú káposztát (ha házi kovászoltból készítjük, akkor nem szükséges). Sózzuk, de csak óvatosan a szalonna és a tarja miatt, borsozzuk, babérlevéllel, és a kapor ¾ részével ízesítjük.
- 35-40 percig főzzük, az utolsó 10 percben hozzáadjuk a leöblített csicseriborsót is. A végén a levét a tejföllel simára kevert liszttel sűrítjük, és a maradék felaprított kaporral meghintjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)