Sign In

Receptek

Káposztás tarhonya

 

Káposztás tarhonya

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 150 gramm füstölt szalonna
  • 250 gramm gluténmentes tarhonya
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 teáskanál
  • 300 gramm darált sertéslapocka
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 500 gramm savanyú káposzta
  • 2 darab zöldpaprika
  • 2 darab paradicsom
  • 1 darab csípős paprika
  • 200 ml tejföl

Instrukciók
 

  • A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, a pörcöket kiszedjük, félretesszük, és a kisült zsír felén megpirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük 5 dl forró vízzel, megsózzuk, és fedő alatt, lassú lángon addig főzzük, amíg majdnem az összes vizet felszívja.
  • Akkor lekapcsoljuk a lángot, és lefedve hagyjuk, néha megkeverve, hogy a maradék nedvességet is felszívja. A végeredmény gyönyörű, gurulós tarhonya lesz.
  • A zsír másik felén megdinszteljük a felaprított hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát, és a darált húst fehéredésig sütjük rajta, majd felöntjük 2-3 evőkanál vízzel, és megsózzuk.
  • Ezután hozzáadjuk a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és paradicsomot, végül a kicsit apróbbra vágott savanyú káposztát és a szalonnapörcöket. Megkóstoljuk, a sót még pótoljuk, ha szükséges, és fedő alatt puhára pároljuk a húst és a káposztát. Ha nem szükséges, ne adjunk hozzá több vizet, jó sűrű legyen a szaftja.
  • Egy jénai tálat kikenünk a szalonnás zsírral, beletesszük a tarhonyát, a tetejére a húsos-káposztás ragut, és néhány perc alatt átmelegítjük a sütőben.
  • A tarhonya beissza a maradék szaftot is. Tálaláskor megöntözzük egy kevés tejföllel, és karikára vágott csípős paprikát kínálunk hozzá. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, káposzta, tarhonya

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating