Kapros cukkinikrémleves
Kapros cukkinikrémleves
Hozzávalók
- 50 gramm vaj
- 1 darab kisebb fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 darab közepes burgonya
- 600 gramm cukkini
- 1 evőkanál rizsliszt
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 200 ml görög joghurt
- 1 kis csokor kapor
Instrukciók
- Az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk a vajon, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk, és a hagymára szórjuk, a szintén megtisztított, felaprított cukkinivel együtt.
- Megszórjuk a liszttel, egy percig együtt pirítjuk, majd kevergetés közben felöntjük 1000 ml vízzel, és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sót és az ételízesítőt, majd lefedve, kis lángon puhára főzzük a zöldségeket.
- Levesszük a tűzről, néhány darab cukkinit félreteszünk a tálaláshoz, hozzáadjuk a joghurtot, és botmixerrel krémesre keverjük, majd megszórjuk a felaprított kaporral.
- Tálaláskor a tányérba teszünk néhány darab cukkinit, és rámerjük a forró levest.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)