Sign In

Receptek

Kapros cukkinikrémleves

 

Kapros cukkinikrémleves

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 50 gramm vaj
  • 1 darab kisebb fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 darab közepes burgonya
  • 600 gramm cukkini
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 200 ml görög joghurt
  • 1 kis csokor kapor

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk a vajon, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk, és a hagymára szórjuk, a szintén megtisztított, felaprított cukkinivel együtt.
  • Megszórjuk a liszttel, egy percig együtt pirítjuk, majd kevergetés közben felöntjük 1000 ml vízzel, és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sót és az ételízesítőt, majd lefedve, kis lángon puhára főzzük a zöldségeket.
  • Levesszük a tűzről, néhány darab cukkinit félreteszünk a tálaláshoz, hozzáadjuk a joghurtot, és botmixerrel krémesre keverjük, majd megszórjuk a felaprított kaporral.
  • Tálaláskor a tányérba teszünk néhány darab cukkinit, és rámerjük a forró levest.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cukkini, gluténmentes, kapros, krémleves, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating