Sign In

Receptek

Kapros-csirkés káposzta

 

Kapros-csirkés káposzta

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Csirkehús receptek, Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 50 gramm húsos füstölt szalonna
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 darab egész csirkecomb
  • 1/2 evőkanál
  • 500 gramm savanyú káposzta (házi gluténmentes kovászolt káposzta)
  • 1/2 csokor kapor
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tejföl

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott szalonna zsírját félig kiolvasztjuk az olajon, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott vöröshagymát, és pár perc alatt megdinszteljük, végül hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
  • Rátesszük a forgónál félbevágott combokat, megszórjuk a fűszerpaprikával, és többször megforgatva fehéredésig sütjük rajta a húsokat.
  • Én nem szoktam a bőrt lehúzni, azzal együtt főzöm, így sokkal tartalmasabb, ízesebb, sűrűbb lesz a lé, és csak miután megfőtt, utána távolítom el az ételből. Megsózzuk, rászórjuk a kicsit kiöblített, rövidebbre vágott káposztát, 200 ml vízzel felöntjük, és miután felforrt, lefedve, kis lángon főzzük 60 percig.
  • Félidőben rászórjuk a felaprított kaprot, és ha szükséges, még megsózzuk.
  • Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, egy kevés lével hígítjuk, majd a káposztához öntjük, óvatosan összekeverjük, és néhány perc alatt besűrítjük a lét.
  • Friss, puha kenyérrel tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkehús, főétel, gluténmentes, káposzta, kapros

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating