Kapros-csirkés káposzta
Kapros-csirkés káposzta
Hozzávalók
- 50 gramm húsos füstölt szalonna
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 1 darab nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 4 darab egész csirkecomb
- 1/2 evőkanál só
- 500 gramm savanyú káposzta (házi gluténmentes kovászolt káposzta)
- 1/2 csokor kapor
- 1 evőkanál rizsliszt
- 200 ml tejföl
Instrukciók
- Az apróra vágott szalonna zsírját félig kiolvasztjuk az olajon, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott vöröshagymát, és pár perc alatt megdinszteljük, végül hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
- Rátesszük a forgónál félbevágott combokat, megszórjuk a fűszerpaprikával, és többször megforgatva fehéredésig sütjük rajta a húsokat.
- Én nem szoktam a bőrt lehúzni, azzal együtt főzöm, így sokkal tartalmasabb, ízesebb, sűrűbb lesz a lé, és csak miután megfőtt, utána távolítom el az ételből. Megsózzuk, rászórjuk a kicsit kiöblített, rövidebbre vágott káposztát, 200 ml vízzel felöntjük, és miután felforrt, lefedve, kis lángon főzzük 60 percig.
- Félidőben rászórjuk a felaprított kaprot, és ha szükséges, még megsózzuk.
- Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, egy kevés lével hígítjuk, majd a káposztához öntjük, óvatosan összekeverjük, és néhány perc alatt besűrítjük a lét.
- Friss, puha kenyérrel tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)