Sign In

Receptek

Kapros-gombás burgonyaleves

 

Kapros-gombás burgonyaleves

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm burgonya
  • 250 gramm csiperkegomba
  • 1 marék szárított vargányagomba
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • 2 teáskanál
  • 200 ml tejföl
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 100 ml tej
  • 1 csokor kapor (fagyasztott is lehet)
  • 4 darab főtt tojás

Instrukciók
 

  • A szárított gombát leöblítjük, és 100 ml vízbe beáztatjuk. A burgonyát, gombát megtisztítjuk, megmossuk, a burgonyát kisebb kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
  • Mindkettőt egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a szárított gombát is a vízzel együtt, majd felöntjük 1000 ml vízzel, felforraljuk, megsózzuk, rászórjuk a köménymagot. Kis lángon, fedő alatt, kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  • A tejfölt a liszttel simára keverjük, hozzámerünk egy keveset a forró levesből, majd ezzel sűrítjük be a levest. 2-3 percig kevergetve főzzük, majd levesszük a tűzről, hozzáöntjük a tejet, beletesszük az apró darabokra vágott vajat, végül a felaprított kaporral fűszerezzük.
  • Tálaláskor 1-1 darab főtt tojást teszünk bele. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó burgonya, gluténmentes, gomba, kapros, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating