Sign In

Receptek

Kapros-gombás pontyszelet

 

Kapros-gombás pontyszelet

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Főétel, Hal receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A halhoz:

  • 8 darab pontyszelet
  • 1 mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál Piros Arany csípős
  • 1 teáskanál fokhagymakrém vagy zúzott fokhagyma

A gombás raguhoz:

  • 1 darab vöröshagyma közepes fej
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 500 gramm csiperkegomba
  • 1/2 mokkáskanál
  • 200 ml tejföl
  • 1 evőkanál aprított kapor

A körethez:

  • 250 gramm száraztészta gluténmentes
  • 1 evőkanál napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • A pontyszeleteket besózzuk, megszórjuk a borssal, köménnyel, vékonyan bekenjük a Piros Arannyal, a fokhagymakrémmel, majd 30 percig állni hagyjuk.
  • A gombás raguhoz egy nagyobb serpenyőben az olajon megdinszteljük a hagymát, rászórjuk a fűszerpaprikát, majd a megtisztított, szeletekre vágott gombát, kicsit megsózzuk, de csak óvatosan, mert a hal is elég sós lesz. Egy kevés vizet öntünk alá, majd lefedve, kis lángon 15-20 percig pároljuk.
  • Ekkor, belefektetjük a pontyszeleteket, és annyi vizet öntünk még alá, hogy félig ellepje a szeleteket. Lefedve, kis lángon pároljuk 10 percig az egyik oldalát, majd óvatosan megfordítjuk, és még további 5 percig pároljuk.
  • Közben a tejfölt összekeverjük az aprított kaporral, a ragura öntjük, ha szükséges, még megsózzuk, és 2-3 perc alatt összeforraljuk. A körethez a tésztát a hagyományos módon megfőzzük, az olajat rácsepegtetjük, összekeverjük, és ezzel tálaljuk a kapros-gombás pontyszeleteket. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, gomba, hal, kapros, ponty

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating