Sign In

Receptek

Kapucíner szelet

 

Kapucíner szelet

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 24 szelet

Hozzávalók
  

  • 6 darab tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1/2 mokkáskanál
  • 100 ml napraforgóolaj
  • 12 gramm sütőpor
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál Rama margarin a tepsi kikenéséhez
  • 1 evőkanál rizsliszt a tepsi szórásához

A krémhez:

  • 40 gramm tejszínes pudingpor (főzős) 1 csomag
  • 300 ml tej
  • 250 gramm Rama margarin
  • 250 gramm porcukor
  • 2 evőkanál nescafé
  • 2 evőkanál tej

A tetejére:

  • 50 gramm porcukor
  • 1,5 evőkanál napraforgóolaj
  • 1,5 evőkanál kakaópor cukrozatlan
  • 2 evőkanál forró víz

Instrukciók
 

  • A tojássárgáját a cukorral, a sóval és az olajjal jól felhabosítjuk, a sütőporral összekevert lisztet apránként hozzáadjuk, végül óvatos mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
  • Margarinnal kikent, belisztezett kb. 25x30cm-es tepsibe símítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  • A krémhez a pudingport a tejjel, a cukor nélkül, sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A puha margarint a cukorral kikeverjük, majd a hideg pudinggal összekeverjük.
  • A felét a tésztára kenjük, a krém másik feléhez hozzákeverjük a 2 evőkanál tejben feloldott nescafét, majd a világos krém tetejére kenjük.
  • Betesszük a hűtőbe, egy kicsit dermedni hagyjuk. Közben a porcukrot az olajjal, a kakaóval és a forró vízzel simára keverjük, majd egyenletesen a kávés krém tetejére csorgatjuk, késsel egyenletesre kenjük. Fogyasztásig visszatesszük a hűtőbe.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, kapucíner, kávékrém, kávés

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating