Kapucíner szelet
Kapucíner szelet
Hozzávalók
- 6 darab tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1/2 mokkáskanál só
- 100 ml napraforgóolaj
- 12 gramm sütőpor
- 4 evőkanál rizsliszt
- 1 teáskanál Rama margarin a tepsi kikenéséhez
- 1 evőkanál rizsliszt a tepsi szórásához
A krémhez:
- 40 gramm tejszínes pudingpor (főzős) 1 csomag
- 300 ml tej
- 250 gramm Rama margarin
- 250 gramm porcukor
- 2 evőkanál nescafé
- 2 evőkanál tej
A tetejére:
- 50 gramm porcukor
- 1,5 evőkanál napraforgóolaj
- 1,5 evőkanál kakaópor cukrozatlan
- 2 evőkanál forró víz
Instrukciók
- A tojássárgáját a cukorral, a sóval és az olajjal jól felhabosítjuk, a sütőporral összekevert lisztet apránként hozzáadjuk, végül óvatos mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
- Margarinnal kikent, belisztezett kb. 25x30cm-es tepsibe símítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
- A krémhez a pudingport a tejjel, a cukor nélkül, sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A puha margarint a cukorral kikeverjük, majd a hideg pudinggal összekeverjük.
- A felét a tésztára kenjük, a krém másik feléhez hozzákeverjük a 2 evőkanál tejben feloldott nescafét, majd a világos krém tetejére kenjük.
- Betesszük a hűtőbe, egy kicsit dermedni hagyjuk. Közben a porcukrot az olajjal, a kakaóval és a forró vízzel simára keverjük, majd egyenletesen a kávés krém tetejére csorgatjuk, késsel egyenletesre kenjük. Fogyasztásig visszatesszük a hűtőbe.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)