Sign In

Receptek

Karalábéleves kölessel

 

Karalábéleves kölessel

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab közepes vöröshagyma
  • 2 darab közepes sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 2 darab karalábé közepes, zsenge
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 2 teáskanál
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 50 gramm hántolt köles

Instrukciók
 

  • A finomra aprított hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a hasábokra szelt répákat, 1-2 percig együtt pirítjuk, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, a liszttel, és további 1-2 percig pirítjuk. Apránként, kevergetés közben felöntjük 1200 ml vízzel, majd fölforraljuk.
  • Közben megsózzuk, az ételízesítőt, a borsot, a felaprított petrezselyem felét, a kisebb kockákra vágott karalábét és az alaposan megmosott kölest is beleszórjuk.
  • Amikor felforrt, kis lángra állítjuk, és addig főzzük, amíg a karalábé roppanósra, a köles puhára fő (kb. 15-20 perc). Tálalás előtt megszórjuk a maradék felaprított petrezselyemmel. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, karalábé, köles, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating