Karalábéleves májgaluskával
Karalábéleves májgaluskával
Hozzávalók
A májgaluskához:
- 100 gramm csirkemáj
- 1/4 mokkáskanál só
- 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1/4 csokor petrezselyem
- 1/2 mokkáskanál majoránna
- 1 darab tojás
- 1 púpozott evőkanál Nutri Free zsemlemorzsa
- 1 evőkanál Naturbit Alfa-mix liszt
A leveshez:
- 4 darab zsenge karalábé
- 1 darab sárgarépa
- 1 darab fehérrépa
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 50 gramm vaj
- 2 evőkanál rizsliszt
- 1 evőkanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 3/4 csokor petrezselyem
Instrukciók
- A galuskához a májat késsel elkaparjuk, sózzuk, borsozzuk, a felaprított majoránnával és petrezselyemmel fűszerezzük, majd a tojással, a liszttel és a zsemlemorzsával összedolgozzuk. Felhasználásig félretesszük.
- A hagymát apró kockákra vágjuk, a vajon megdinszteljük, rászórjuk a lisztet, jól elkeverjük, majd felöntjük 1200 ml vízzel, és felforraljuk.
- A karalábékat vékonyan meghámozzuk, 1 centis kockákra vágjuk, a levesbe tesszük a megtisztított és felaprított sárga- és fehérrépával együtt. Sózzuk, borsozzuk, és 10 perc alatt félpuhára főzzük a zöldségeket. Akkor jó, amikor a karalábé még éppen roppanós.
- A végén hozzáadjuk a felaprított petrezselymet. Közben egy lábasban vizet forralunk, megsózzuk, a forró vízbe mártogatott kiskanállal galuskákat szaggatunk, és 4-5 percig főzzük. Tálaláskor a levesbe tesszük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)