Sign In

Receptek

Karalábéleves májgaluskával

 

Karalábéleves májgaluskával

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A májgaluskához:

  • 100 gramm csirkemáj
  • 1/4 mokkáskanál
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1/4 csokor petrezselyem
  • 1/2 mokkáskanál majoránna
  • 1 darab tojás
  • 1 púpozott evőkanál Nutri Free zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál Naturbit Alfa-mix liszt

A leveshez:

  • 4 darab zsenge karalábé
  • 1 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 50 gramm vaj
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 3/4 csokor petrezselyem

Instrukciók
 

  • A galuskához a májat késsel elkaparjuk, sózzuk, borsozzuk, a felaprított majoránnával és petrezselyemmel fűszerezzük, majd a tojással, a liszttel és a zsemlemorzsával összedolgozzuk. Felhasználásig félretesszük.
  • A hagymát apró kockákra vágjuk, a vajon megdinszteljük, rászórjuk a lisztet, jól elkeverjük, majd felöntjük 1200 ml vízzel, és felforraljuk.
  • A karalábékat vékonyan meghámozzuk, 1 centis kockákra vágjuk, a levesbe tesszük a megtisztított és felaprított sárga- és fehérrépával együtt. Sózzuk, borsozzuk, és 10 perc alatt félpuhára főzzük a zöldségeket. Akkor jó, amikor a karalábé még éppen roppanós.
  • A végén hozzáadjuk a felaprított petrezselymet. Közben egy lábasban vizet forralunk, megsózzuk, a forró vízbe mártogatott kiskanállal galuskákat szaggatunk, és 4-5 percig főzzük. Tálaláskor a levesbe tesszük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, karalábé, leves, májgaluska

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating