Sign In

Receptek

Karalábés csirkeraguleves

 

Karalábés csirkeraguleves

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 2-3 darab csirkefarhát
  • 2 darab karalábé nagyobb, de zsenge
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 1 evőkanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 20 gramm vaj
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 csokor petrezselyem

Instrukciók
 

  • A csirkefarhátat megmossuk, 2 darabra vágjuk, fazékba tesszük, 1500 ml vízzel felöntjük. Nagy lángon felforraljuk, megsózzuk, borsozzuk, aztán kis lángon 30 percig főzzük.
  • Ezalatt az összes zöldséget megtisztítjuk, tetszőlegesen felaprítjuk, a húshoz adjuk, és együtt puhára főzzük.
  • Közben a vajból és a lisztből világos rántást készítünk, besűrítjük vele a levest, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, 2-3 percig forraljuk, ha szükséges utánafűszerezzük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkehús, csirkeragu, gluténmentes, karalábé, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating