Karalábés csirkeraguleves
Karalábés csirkeraguleves
Hozzávalók
- 2-3 darab csirkefarhát
- 2 darab karalábé nagyobb, de zsenge
- 2 darab sárgarépa
- 1 darab fehérrépa
- 1 evőkanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 20 gramm vaj
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 csokor petrezselyem
Instrukciók
- A csirkefarhátat megmossuk, 2 darabra vágjuk, fazékba tesszük, 1500 ml vízzel felöntjük. Nagy lángon felforraljuk, megsózzuk, borsozzuk, aztán kis lángon 30 percig főzzük.
- Ezalatt az összes zöldséget megtisztítjuk, tetszőlegesen felaprítjuk, a húshoz adjuk, és együtt puhára főzzük.
- Közben a vajból és a lisztből világos rántást készítünk, besűrítjük vele a levest, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, 2-3 percig forraljuk, ha szükséges utánafűszerezzük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)