Sign In

Karfiolleves

 

Karfiolleves

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab közepes karfiol
  • 2 darab sárgarépa
  • 2 darab kisebb fehérrépa
  • 1 evőkanál
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 200 ml tejföl
  • 1 púpos evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1/2 csokor petrezselyem

A csipetkéhez:

  • 100 gramm Miklós' Universal mix
  • 1 darab tojás

Instrukciók
 

  • A karfiolt megmossuk, a zöld részeket levágjuk, és rózsáira szedjük. Fazékba tesszük, 1500 ml vízzel felöntjük, hozzáadjuk az ételízesítőt, a sót, a sárgarépát és a fehérrépát.
  • Fél órát főzzük, közben elkészítjük a csipetkét, és a levesbe csipkedjük.
  • A lisztet a tejföllel és a fűszerpaprikával csomómentesre keverjük, egy kevés meleg levessel hígítjuk, majd a leveshez adjuk, és felforraljuk.
  • A végén rászórjuk a felaprított petrezselymet.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, karfiol, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating