Karfiolleves
Karfiolleves
Hozzávalók
- 1 darab közepes karfiol
- 2 darab sárgarépa
- 2 darab kisebb fehérrépa
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál ételízesítő
- 200 ml tejföl
- 1 púpos evőkanál rizsliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1/2 csokor petrezselyem
A csipetkéhez:
- 100 gramm Miklós' Universal mix
- 1 darab tojás
Instrukciók
- A karfiolt megmossuk, a zöld részeket levágjuk, és rózsáira szedjük. Fazékba tesszük, 1500 ml vízzel felöntjük, hozzáadjuk az ételízesítőt, a sót, a sárgarépát és a fehérrépát.
- Fél órát főzzük, közben elkészítjük a csipetkét, és a levesbe csipkedjük.
- A lisztet a tejföllel és a fűszerpaprikával csomómentesre keverjük, egy kevés meleg levessel hígítjuk, majd a leveshez adjuk, és felforraljuk.
- A végén rászórjuk a felaprított petrezselymet.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)