Karfiolos pogácsa
Karfiolos pogácsa
Hozzávalók
- 1 fej kisebb karfiol kb. 400-500 gramm tisztítva
- 250 gramm sovány tehéntúró
- 2 darab tojás
- 2 darab tojásfehérje
- 150 gramm Miklós' Universal mix
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 20 gramm reszelt sajt a tetejére
Instrukciók
- A karfiolt puhára főzzük, és alapos lecsöpögtetés után összetörjük a krumplinyomóval. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összekeverjük. Ha nagyon puhának érezzük, tehetünk hozzá még egy kevés lisztet.
- Vizes vagy olajos kézzel kisebb pogácsákat formálunk, tetejüket megszórjuk sajttal vagy magokkal. (Én kevesebb lisztet tettem hozzá (150 gramm), evőkanálnyi halmokat raktam a sütőpapírra.)
- Előmelegített sütőben sütjük, inkább alacsonyabb hőfokon (160 C körül), de hosszabb ideig, kb. 40-50 percig. A karfioltól finom puha marad másnapra is.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)