Sign In

Receptek

Karfiolos pogácsa

 

Karfiolos pogácsa

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 18 db

Hozzávalók
  

  • 1 fej kisebb karfiol kb. 400-500 gramm tisztítva
  • 250 gramm sovány tehéntúró
  • 2 darab tojás
  • 2 darab tojásfehérje
  • 150 gramm Miklós' Universal mix
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 20 gramm reszelt sajt a tetejére

Instrukciók
 

  • A karfiolt puhára főzzük, és alapos lecsöpögtetés után összetörjük a krumplinyomóval. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összekeverjük. Ha nagyon puhának érezzük, tehetünk hozzá még egy kevés lisztet.
  • Vizes vagy olajos kézzel kisebb pogácsákat formálunk, tetejüket megszórjuk sajttal vagy magokkal. (Én kevesebb lisztet tettem hozzá (150 gramm), evőkanálnyi halmokat raktam a sütőpapírra.)
  • Előmelegített sütőben sütjük, inkább alacsonyabb hőfokon (160 C körül), de hosszabb ideig, kb. 40-50 percig. A karfioltól finom puha marad másnapra is.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, karfiol, pogácsa, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating