Sign In

Képviselőfánk

 

Képviselőfánk

Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 200 gramm rizsliszt vagy Miklós' Universal mix
  • 250 ml víz
  • 100 gramm margarin vagy zsír
  • 1 mokkáskanál
  • 5 darab tojás

A krémhez:

  • 80 gramm vaníliás pudingpor
  • 600 ml tej
  • 6-7 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 2 darab egész tojás
  • 2 darab tojásfehérje

A tetejére:

  • 300 ml habtejszín
  • 10 gramm habfixáló

Instrukciók
 

  • A vizet felforraljuk a zsírral és a sóval, beleöntjük a lisztet, sűrűre főzzük, és 3-4 percig még folyamatosan kevergetve főzzük. Levesszük a tűzről, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenként belekeverjük a tojásokat.
  • Alaposan eldolgozzuk, (lehet elektromos habverővel), majd teáskanállal, vagy nyomózsákból diónyi halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. A halmok között hagyjunk 2-3 ujjnyi távolságot, mert nőni fognak.
  • Előmelegített sütőben, 200 C-on süssük 20 percig, majd 180 C-on még kb. 15-20 percig. 30 percig nem szabad kinyitni a sütőt, mert a tészta összeesik.
  • Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből és a másik 2 fehérjéből 4 evőkanál cukorral kemény habot verünk.
  • A sárgáját 3 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingport, apránként a tejet, csomómentesre keverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A végén hozzáadjuk a cukros tojáshabot, és együtt főzzük még 3-4 percig.
  • Amikor kihűlt a krém, a tészták tetejét levágjuk, az üreget megtöltjük a vaníliakrémmel, a tetejére felvert tejszínhabot teszünk, visszatesszük a tésztatetőket, és porcukorral megszórjuk. Tálalásig hideg, páramentes helyen tároljuk. 20 darab szép, termetes fánk lett ebből az adagból. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, fánk, gluténmentes, képviselő fánk

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating