Sign In

Receptek

Képviselőfánk narancskrémmel

Képviselőfánk narancskrémmel

Képviselőfánk narancskrémmel gluténmentes recept mentes magazin
Képviselőfánk narancskrémmel – gluténmentes recept – Mentes Magazin

Képviselőfánk narancskrémmel

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 20 db

Hozzávalók
  

A fánkokhoz:

  • 200 gramm fehér vagy barna rizsliszt
  • 100 gramm sertészsír
  • 1 mokkáskanál
  • 5 darab tojás
  • 250 ml víz

A krémhez:

  • 80 gramm vaníliás pudingpor 2 csomag
  • 600 ml tej
  • 1/2 mokkáskanál
  • 2 darab egész tojás
  • 2 darab tojásfehérje
  • 3 darab kezeletlen narancs
  • 6 evőkanál cukor (édesítő)
  • 20 gramm étkezési zselatin
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 400 ml Hulala habtejszín

A tálaláshoz:

  • 3 darab mandarin
  • 2 evőkanál porcukor

Instrukciók
 

  • A tésztához a vizet a sóval és a zsírral felforraljuk, majd a rizslisztet beleszórjuk. Szorgalmasan kevergetjük kb. 2 percig, majd lehúzzuk a tűzről. Nem lesz olyan állagú, mint a búzalisztes, hanem kicsit darabos marad. Robotgéppel egyenként belekeverjük a tojásokat.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire 20db pingponglabda nagyságú halmot teszünk, (lehet habzsákból is kinyomni, de nekem ezek a rusztikusak jobban tetszenek), elég nagy távolságra egymástól, mert hatalmasra fognak megnőni.
  • 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percig, majd visszavesszük a hőfokot 180 fokra, és így sütjük további 20 percig. 30 percig nem szabad a sütő ajtaját kinyitni, mert össze fognak esni.
  • A krémhez a pudingport összekeverjük egy kevés tejjel, az édesítő felével, és a tojások sárgájával. A 4 tojásfehérjét a maradék édesítővel kemény habbá verjük. A narancsokat alaposan megmossuk, nagyon vékonyan meghámozzuk, és a levágott héjat a maradék tejben a sóval együtt 4-5 percig főzzük, majd kiszedjük a tejből.
  • A tojássárgájás-pudingos keveréket a forró tejhez öntjük, pár perc alatt sűrűre főzzük, a végén a habbá vert fehérjét is hozzákeverjük, és még 2 percig együtt főzzük.
  • A meghámozott narancsok levét kifacsarjuk, összekeverjük a zselatinporral, majd kis lángon melegítve, felolvasztjuk benne a zselatint. Amikor langyosra hűlt, összekeverjük a pudingos krémmel. Amikor a krém teljesen kihűlt, felverjük a tejszínt, és a felénél egy kicsit többet a krémhez keverünk.
  • A fánkok tetejét levágjuk, 1-1evőkanálnyi krémet teszünk az üregbe, rá egy teáskanálnyi tejszínt, majd egy gerezd mandarint. Visszatesszük a tetejét, és megszórjuk a porrá őrölt édesítővel.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó fánk, gluténmentes, képviselő fánk, narancs, narancskrém

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating