Sign In

Receptek

Képviselőfánk sós töltelékkel

 

Képviselőfánk sós töltelékkel

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 8 db

Hozzávalók
  

  • 50 gramm sertészsír
  • 100 ml víz
  • 1 mokkáskanál
  • 130 gramm rizsliszt + 10 gramm későbbre
  • 2 darab tojás
  • 1 mokkáskanál szezámmag
  • 1 mokkáskanál lenmag

Instrukciók
 

  • A tésztához a vizet a sóval és a zsírral felforraljuk, majd a lisztet beleszórjuk. Szorgalmasan kevergetjük kb. 2 percig, majd lehúzzuk a tűzről. Nem lesz olyan állagú, mint a búzalisztes, hanem kicsit darabos marad.
  • Robotgéppel egyenként belekeverjük a tojásokat.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire 8 darab pingponglabdánál kicsit nagyobb golyókat formálunk olajos kézzel, kicsit távolabbra egymástól, mert meg fognak nőni. A tetejüket megszórjuk szezámmaggal vagy lenmaggal.
  • 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 15 percig, majd visszavesszük a hőfokot 180 fokra, és így sütjük további 20 percig. 30 percig nem szabad a sütő ajtaját kinyitni, mert össze fognak esni.
  • A megsült és kihűlt fánkokat ízlésünk szerinti töltelékkel töltjük meg.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, képviselő fánk, sós sütemény

 

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating