Sign In

Receptek

Képviselőfánk zabpehelylisztből

 

Képviselőfánk zabpehelylisztből

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 16 db

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 100 ml víz
  • 50 gramm sertészsír
  • 1/2 mokkáskanál
  • 100 gramm zabpehelyliszt (jelölten gluténmentes)
  • 3 darab L-es tojás vagy 4 db M-es

A krémhez:

  • 40 gramm vaníliás pudingpor
  • 1 darab tojássárgája
  • 3 evőkanál édesítő
  • 1/2 mokkáskanál
  • 3 darab tojásfehérje
  • 300 ml Hulala habtejszín
  • 1 evőkanál édesítő porrá őrölt, a tetejére

Instrukciók
 

  • A tésztához a vizet a sóval és a zsírral felforraljuk, majd a lisztet beleszórjuk. Szorgalmasan kevergetjük kb. 2 percig, majd lehúzzuk a tűzről. Robotgéppel egyenként belekeverjük a tojásokat.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire 16 db pingponglabda nagyságú halmot teszünk, (lehet habzsákból is kinyomni, de nekem ezek a rusztikusak jobban tetszenek), elég nagy távolságra egymástól, mert jól meg fognak nőni.
  • 190 fokra előmelegített sütőben sütjük 15 percig, majd visszavesszük a hőt 170 fokra, és így sütjük további 20 percig. 30 percig nem szabad a sütő ajtaját kinyitni, mert össze fognak esni a fánkok.
  • A krémhez a pudingport összekeverjük egy kevés tejjel, az édesítő felével, a tojássárgájával, majd felöntjük a többi tejjel, és kis lángon, kevergetve, sűrűre főzzük. A 3 db tojásfehérjét a maradék édesítővel kemény habbá verjük, majd a forró pudinghoz keverjük, és még 2 percig együtt főzzük. Amikor a krém teljesen kihűlt, felverjük a tejszínt, és egy keveset a krémhez keverünk.
  • A fánkok tetejét levágjuk, 1-1 evőkanálnyi vaníliás krémet teszünk az üregbe, rá egy teáskanálnyi tejszínhabot, majd visszatesszük a tetejét, és megszórjuk egy kevés porrá őrölt édesítővel.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, fánk, gluténmentes, képviselő fánk, zabpehely

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating