Sign In

Kétlisztes zsömle

 

Kétlisztes zsömle

Elkészítési idő 25 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 1 főre

Hozzávalók
  

  • 3 darab tojásfehérje
  • 0,5 teáskanál
  • 0,5 teáskanál őrölt kömény
  • 0,5 teáskanál fokhagymapor
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál citromlé
  • 10 gramm NoCarb rost sütőmix
  • 20 gramm tápióka keményítő
  • 1 evőkanál kókuszzsír

Instrukciók
 

  • A tojásfehérjéket robotgép segítségével felverjük a sóval és az olvasztott kókuszzsírral, hozzáadjuk a köményt, fokhagymaport, majd óvatosan összeforgatjuk a maradék hozzávalókkal.
  • Muffin sütőformákba adagoljuk a masszát, majd 200 C-ra előmelegített sütőben sütjük 5 percig, utána még kb. tíz percig 180 C-on.
  • Én a fele adagot készítettem el, nekem 4 db kisebb zsömi lett ebből a mennyiségből.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, pékáru, zsemle, zsömle

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating