Kifli (Glutenix Alba-mix lisztből)
Kifli (Glutenix Alba-mix lisztből)
Hozzávalók
- 250 gramm Glutenix Alba mix lisztkeverék
- 200 ml víz langyos
- 10 gramm élesztő friss
- 5 gramm só
- 1 evőkanál napraforgóolaj
Instrukciók
- Az élesztőt futtassuk fel 100 ml langyos vízben. A lisztet keverjük össze a sóval, majd apránként hozzáadagolva, robotgépben, keverjük össze a langyos, élesztős vízzel, majd a maradék vizet is adjuk hozzá, és dagasszuk meg 7-8 perc alatt.
- Lisztezett gyúrólapon nyújtsuk ki, vágjuk 8 részre, a szélesebb oldala felől tekerjük fel, tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre, kenjük le olajjal, takarjuk le, majd langyos, huzatmentes helyen kelesszük meg a duplájára.
- Amikor megkelt, 190 fokra előmelegített sütőben süsük meg 20-22 perc alatt. A sütő aljába tegyünk egy vízzel teli edényt, hogy párában süljön meg a kifli.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)