Kijevi csirkemell
Kijevi csirkemell
Hozzávalók
- 600 gramm csirkemellfilé
- 1 mokkáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 80 gramm vaj
- 80 gramm reszelt sajt
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál aprított tárkonylevél
- 1 teáskanál mustár
A panírozáshoz:
- 100 gramm rizsliszt
- 2 darab tojás
- 120 gramm zsemlemorzsa
- 500 ml napraforgóolaj a sütéshez
Instrukciók
- A húst megmossuk, leszárítjuk, nagyobb szeletekre vágjuk.
- Enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd betesszük a hűtőbe, amíg a tölteléket elkészítjük.
- A töltelékhez a puha vajat és a reszelt sajtot ízesítjük a citromlével, sóval, borssal, tárkonylevéllel, mustárral, és alaposan összekeverjük, majd 15 percre betesszük a mélyhűtőbe, hogy kézzel formázható legyen.
- Amikor már kellően megdermedt, kisebb rudakat formázunk belőle, és a hússzeletekbe göngyöljük, fogpiszkálóval megtűzzük.
- A megtöltött csirkemellet rizslisztbe, villával kicsit felvert, enyhén megsózott tojásba, majd gluténmentes prézlibe forgatjuk. Bő, közepesen forró olajban, oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük, papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)