Sign In

Kivikrémleves

 

Kivikrémleves

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1000 gramm kivi
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál rizsliszt vagy zabpehelyliszt
  • 200 ml joghurt vagy főzőtejszín
  • 4 evőkanál pirított mandulalap
  • 40 gramm aszalt áfonya vagy mazsola

Instrukciók
 

  • A kivit meghámozzuk, leöblítjük, néhány szép szeletet félreteszünk a tálaláshoz, a többit kockára vágjuk, felöntjük 1000 ml vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromlevet, és felforraljuk.
  • Pár perc főzés után levesszük a tűzről, botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a tejszínnel elkevert zabpehelylisztet, majd ismét felforraljuk.
  • A mandulát enyhén megpirítjuk szárazon egy serpenyőben, tálaláskor megszórjuk vele és az áfonyával a leves tetejét, beletesszük a félretett kiviszeleteket. Hidegen vagy melegen egyaránt finom.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kivi, krémleves, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating