Kókuszkrémes kocka
Kókuszkrémes kocka
Hozzávalók
A tésztához:
- 8 darab tojás
- 200 gramm kristálycukor
- 1 mokkáskanál só
- 8 evőkanál forró víz
- 250 gramm rizsliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 12 gramm sütőpor
A krémhez:
- 3 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 900 ml tej
- 250 gramm Rama margarin
- 250 gramm porcukor
- 100 gramm kókuszreszelék
Instrukciók
- A pudingot és a sót csomómentesre keverjük egy kevés tejjel, majd a többi tejet is hozzáadva, néhány perc alatt sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni, de néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a sóval együtt, robotgéppel fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk kanalanként a 8 evőkanál forró vizet.
- Egy másik tálba kimérjük a lisztet, a kakaóport, a sütőport, összekeverjük, majd kanalanként a cukros tojássárgájához adjuk, lassú keverés közben. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a lisztes masszához keverjük.
- Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe (30x40 cm) öntjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Miután megsült, pár percet várunk, kivesszük a tepsiből, megfordítjuk, lehúzzuk a papírt, és visszafordítva, rácson kihűtjük.
- Elkészítjük a krémet. A margarint a porcukorral, lassú fordulaton, hogy a margarin ne csapódjon ki, habosra keverjük a robotgéppel, majd kanalanként hozzáadjuk a közben kihűlt pudingot, és a végén a kókuszreszelék nagy részét, 20-30 grammot félreteszünk a díszítéshez.
- A krémet elfelezzük, a fél adag krém 2/3-ad részét rákenjük az alsó lapra, beborítjuk a másik lappal, majd a maradék 1/3 rész krémet a tetejére kenjük, szépen egyenesre simítjuk, a tetejét megszórjuk a kókuszreszelék felével.
- Ugyanezt megcsináljuk a másik lappal is. Lehet azonnal szeletelni és fogyasztani, de sokkal szebb és finomabb, ha egy napot pihentetjük a hűtőben.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)