Kolbászos csiga – szénhidrát csökkentett
Kolbászos csiga - szénhidrát csökkentett
Hozzávalók
A tésztához:
- 130 gramm Miklós' Universal mix
- 30 gramm NoCarb rostmix
- 80 ml tej
- 2 evőkanál kefir
- 15 gramm friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1 darab tojás
- 1 evőkanál étolaj
A töltelékhez:
- 1 szál puha kolbász
- ízlés szerint pizzakrém
- ízlés szerint tejföl
- ízlés szerint reszelt sajt
Instrukciók
- Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
- A liszteket a dagasztógép táljába mérjük, hozzáadjuk a sót, összekeverjük, beletesszük a kefirt, a tojást, a felfuttatott élesztőt, és alaposan kidagasztjuk. A vége felé hozzáadjuk az olajat is.
- Lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, és kisujjnyi vastagra nyújtjuk. Megkenjük tejföllel, pizzakrémmel, rárakjuk a karikára vágott kolbászt, megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük.
- Kb. 2 ujjnyi széles szeletekre vágjuk, sütőpapíros tepsire tesszük, vágott felükre állítva, letakarjuk, 30 percig kelesztjük langyos helyen, majd 180 C fokos sütőben, 25-30 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)