Sign In

Receptek

Kolbászos csiga – szénhidrát csökkentett

 

Kolbászos csiga - szénhidrát csökkentett

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 130 gramm Miklós' Universal mix
  • 30 gramm NoCarb rostmix
  • 80 ml tej
  • 2 evőkanál kefir
  • 15 gramm friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál
  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál étolaj

A töltelékhez:

  • 1 szál puha kolbász
  • ízlés szerint pizzakrém
  • ízlés szerint tejföl
  • ízlés szerint reszelt sajt

Instrukciók
 

  • Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  • A liszteket a dagasztógép táljába mérjük, hozzáadjuk a sót, összekeverjük, beletesszük a kefirt, a tojást, a felfuttatott élesztőt, és alaposan kidagasztjuk. A vége felé hozzáadjuk az olajat is.
  • Lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, és kisujjnyi vastagra nyújtjuk. Megkenjük tejföllel, pizzakrémmel, rárakjuk a karikára vágott kolbászt, megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük.
  • Kb. 2 ujjnyi széles szeletekre vágjuk, sütőpapíros tepsire tesszük, vágott felükre állítva, letakarjuk, 30 percig kelesztjük langyos helyen, majd 180 C fokos sütőben, 25-30 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csiga, gluténmentes, kolbász, pékáru, szénhidrát-csökkentett

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating