Sign In

Receptek

Kolbászos pite

 

Kolbászos pite

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Egytálételek, Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 300 ml tej
  • 200 gramm rizsliszt
  • 5 darab tojás
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál vöröshagymakrém
  • 1/2 mokkáskanál fokhagymakrém
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 300 gramm sütni való kolbász
  • 2 evőkanál napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • A tojásokat kézi habverővel összekeverjük a tejjel, a sóval, a borssal, a hagymakrémekkel, majd kisebb mennyiségekben a liszthez keverjük. Jól eldolgozzuk, hogy ne legyen csomós.
  • A kolbász 2/3 részét apró kockákra vágjuk, és a tésztába keverjük. A masszát egy 20x30cm-es, olajjal kikent sütőtálba öntjük, a maradék, karikára vágott kolbászt a tetejére rakosgatjuk és megszórjuk egy kevés őrölt borssal.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük. Friss salátával vagy kovászos uborkával tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó egytálétel, gluténmentes, kolbász, pite, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating