Sign In

Receptek

Kovászos uborka – krumplival érlelve

 

Kovászos uborka - krumplival érlelve

Elkészítési idő 3 perc
Kategória Köretek, Zöldséges receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 1 üveg

Hozzávalók
  

5 literes üveghez:

  • 2500 gramm fürtös uborka
  • 1 csokor kapor
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál
  • 1500 ml meleg víz nem forró!
  • 2-3 darab régi krumpli

Instrukciók
 

  • Az uborkát alaposan megmossuk, négybe vágjuk úgy, hogy az egyik végétől kezdve félig bevágjuk hosszában, majd a másik végénél szintén bevágjuk ugyanígy. Így 4 részre lesz vágva az uborkánk, de egyik végén sem esik szét.
  • A krumplikat megpucoljuk, vastagabb szeletekre vágjuk. Az 5 literes üveg aljára rakjuk a krumpli és a kapor felét, rá szép sorba állítva az uborkákat, majd a tetejére a megmaradt kaprot, fokhagymát, krumplit.
  • A vizet felforraljuk, beletesszük a sót, langyosra hűtjük, ráöntjük, az uborkákra, kistányérral letakarjuk, és kitesszük a napra.
  • Pár nap múlva fogyasztható. Ekkor kiszedjük a krumplikat, és a saját levében, a hűtőben tároljuk. A krumplival kovászolt uborka leve kevésbé zavaros, akár ivóléként is fogyasztható lehűtve.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, köret, kovászos, krumpli, uborka

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating