Kovászos uborka 2.
Kovászos uborka 2.
Hozzávalók
- 2000 gramm uborka
- 1 csokor kapor
- 1 fej fokhagyma
- 2 csapott evőkanál só
- 1500 ml víz
- 1 darab burgonya
Instrukciók
- Az uborkát alaposan megmossuk, négybe vágjuk úgy, hogy az egyik végétől kezdve félig bevágjuk hosszában, majd a másik végénél szintén bevágjuk ugyanígy. Így 4 részre lesz vágva az uborkánk, de egyik végén sem esik szét.
- A krumplit meghámozzuk, megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk. A 3 literes üveg aljára rakjuk a krumpli és a kapor felét, rá szép sorba állítva az uborkákat, majd a tetejére a megmaradt kaprot, fokhagymát, krumplit.
- A vizet felforraljuk, beletesszük a sót, langyosra hűtjük, ráöntjük az uborkára, kistányérral letakarjuk, és pár napig érleljük. Ne tegyük közvetlenül erősen tűző napra.
- Pár nap múlva fogyasztható. Ekkor kiszedjük a krumplikat, és a saját levében, a hűtőben tároljuk. A krumplival kovászolt uborka leve kevésbé zavaros, akár ivóléként is fogyasztható lehűtve.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)