Sign In

Receptek

Kovászos uborka 2.

 

Kovászos uborka 2.

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Köretek, Zöldséges receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 3 literes

Hozzávalók
  

  • 2000 gramm uborka
  • 1 csokor kapor
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 csapott evőkanál
  • 1500 ml víz
  • 1 darab burgonya

Instrukciók
 

  • Az uborkát alaposan megmossuk, négybe vágjuk úgy, hogy az egyik végétől kezdve félig bevágjuk hosszában, majd a másik végénél szintén bevágjuk ugyanígy. Így 4 részre lesz vágva az uborkánk, de egyik végén sem esik szét.
  • A krumplit meghámozzuk, megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk. A 3 literes üveg aljára rakjuk a krumpli és a kapor felét, rá szép sorba állítva az uborkákat, majd a tetejére a megmaradt kaprot, fokhagymát, krumplit.
  • A vizet felforraljuk, beletesszük a sót, langyosra hűtjük, ráöntjük az uborkára, kistányérral letakarjuk, és pár napig érleljük. Ne tegyük közvetlenül erősen tűző napra.
  • Pár nap múlva fogyasztható. Ekkor kiszedjük a krumplikat, és a saját levében, a hűtőben tároljuk. A krumplival kovászolt uborka leve kevésbé zavaros, akár ivóléként is fogyasztható lehűtve.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, köret, kovászolt, kovászos, uborka, zöldséges

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating