Sign In

Receptek

Köménymagos kifli rizslisztből

 

Köménymagos kifli rizslisztből

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 16 db

Hozzávalók
  

  • 20 gramm élesztő friss
  • 100 ml tej
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 200 gramm barna rizsliszt
  • 200 gramm fehér rizsliszt
  • 50 gramm zabpehelyliszt
  • 1 evőkanál útifűmaghéj kb. 15 gramm
  • 1,5 teáskanál
  • 220 ml tej kb. langyos
  • 40 gramm sertészsír

A tetejére:

  • 1 darab tojás
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • 1 mokkáskanál dekor só

Instrukciók
 

  • Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral 100 ml tejben. A robotgép táljában összekeverjük a liszteket, az útifűmaghéjat és a sót. Most nem áztattam be külön az útifűmaghéjat, így könnyebb volt elkészíteni, mert jártam már úgy, hogy hirtelen kocsonyásodott meg, ahogy öntöttem hozzá a vizet, aztán botmixerrel kellett csomómentesre keverni. Így viszont nem volt gond vele, egyenletesen szívta fel a folyadékot.
  • Ne adjuk hozzá az összes tejet egyszerre, a végére hagyjunk egy keveset, mert kell egy kis idő, amíg az útifűmaghéj megszívja magát. Amikor már jól összedolgoztuk, hozzákeverjük a felolvasztott, de nem forró zsírt, és ezzel is alaposan összekeverjük.
  • Pár percet várunk, majd ellenőrizzük, hogy megfelelő-e a tészta állaga. Közepesen kemény, formázható tésztát kell kapnunk. Ha kemény, egy kevés (1-2 evőkanál tejjel) lazítjuk, ha túl puha, deszkára borítva kicsit átgyúrjuk, egy kevés lisztet hozzáadva.
  • A tésztát 4 adagra osztjuk, 1-1 gombócot ismét kicsit átgyúrunk, majd kerekre kinyújtjuk, 4 cikkre vágjuk. A cikket egy kicsit hosszában megnyújtjuk, majd kifli formára feltekerjük, és sütőpapíros tepsire tesszük. A 4 tésztagombócból összesen 16 db kis kiflit formálunk.
  • A kifliket konyharuhával letakarjuk, langyos helyen 30 percig kelesztjük, majd a felvert tojással megkenjük, a köménymaggal és a sóval megszórjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kifli, köménymag, pékáru, rizsliszt

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating