Sign In

Receptek

Körtekrémleves márványsajttal

 

Körtekrémleves márványsajttal

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 4 darab érett, édes körte lehetőleg Vilmos
  • 1 púpozott evőkanál cukor méz vagy édesítő
  • 0,5 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 0,5 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 0,5 mokkáskanál őrölt színes borskeverék
  • 1 mokkáskanál
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 púpozott teáskanál rizsliszt
  • 50 gramm reszelt márványsajt
  • 30 gramm vaj
  • 1 marék pirított mandulaforgács

Instrukciók
 

  • A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kivágjuk, húsukat kisebb kockákra vágjuk, egy fazékba tesszük, felöntjük 1000 ml vízzel.
  • A fahéjjal, szegfűszeggel, borssal fűszerezzük, a cukorral, sóval ízesítjük, nagy lángon felforraljuk. Majdnem teljesen lefedve 20 perc alatt puhára főzzük.
  • Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert tejszínt, besűrítjük 1-2 perc alatt. A tűzről levéve beleszórjuk a sajtot, hagyjuk felolvadni. Ha kell, utána ízesítjük.
  • Tálaláskor pirított mandulaforgáccsal szórjuk meg. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, körte, krémleves, leves, márványsajt

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating