Kráter szelet
Kráter szelet
Hozzávalók
A tésztához:
- 40 gramm vaníliás pudingpor
- 40 gramm epres pudingpor
- 800 ml tej
- 6 evőkanál cukor vagy édesítő
- 5 darab tojássárgája
- 150 gramm cukor vagy édesítő
- 10 gramm vaníliás cukor
- 250 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 6 gramm sütőpor
- 100 ml étolaj
- 100 ml tej
- 5 darab tojásfehérje felvert habja
A mázhoz:
- 450 gramm tejföl 20%-os
- 4 evőkanál porcukor vagy édesítő
- 10 gramm vaníliás cukor
Instrukciók
- A vaníliás pudingport 400 ml tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, majd hűlni hagyjuk.
- Az epres pudingport szintén 400 ml tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, hagyjuk kihűlni.
- 5 tojássárgáját 150 gramm cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 100 ml tejjel, valamint az olajjal jól összekeverjük. Tovább verve hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Az 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt, vagy zsiradékkal kikent, lisztezett, kb. 35x25cm-es tepsibe öntjük a tészta felét, elsimítjuk, a másik felébe belekeverjük a kakaóport. A barna tésztát a sárgára simítjuk.
- Vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingokat, és előmelegített sütőben, 180 C fokon megsütjük kb. 30 perc alatt, tűpróba!
- A máz hozzávalóit összekeverjük, a forró, megsült tésztára kenjük, majd 10 percre még visszatesszük a sütőbe.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)