Sign In

Kráter szelet

 

Kráter szelet

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 40 gramm vaníliás pudingpor
  • 40 gramm epres pudingpor
  • 800 ml tej
  • 6 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 5 darab tojássárgája
  • 150 gramm cukor vagy édesítő
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 250 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 6 gramm sütőpor
  • 100 ml étolaj
  • 100 ml tej
  • 5 darab tojásfehérje felvert habja

A mázhoz:

  • 450 gramm tejföl 20%-os
  • 4 evőkanál porcukor vagy édesítő
  • 10 gramm vaníliás cukor

Instrukciók
 

  • A vaníliás pudingport 400 ml tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, majd hűlni hagyjuk.
  • Az epres pudingport szintén 400 ml tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, hagyjuk kihűlni.
  • 5 tojássárgáját 150 gramm cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 100 ml tejjel, valamint az olajjal jól összekeverjük. Tovább verve hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Az 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt, vagy zsiradékkal kikent, lisztezett, kb. 35x25cm-es tepsibe öntjük a tészta felét, elsimítjuk, a másik felébe belekeverjük a kakaóport. A barna tésztát a sárgára simítjuk.
  • Vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingokat, és előmelegített sütőben, 180 C fokon megsütjük kb. 30 perc alatt, tűpróba!
  • A máz hozzávalóit összekeverjük, a forró, megsült tésztára kenjük, majd 10 percre még visszatesszük a sütőbe.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, eper, gluténmentes, puding, vaníila

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating