Krémsajtos csirkefalatok
Krémsajtos csirkefalatok
Hozzávalók
- 400 gramm csirkemell
- 40 gramm vaj
- 1 mokkáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1/2 teáskanál morzsolt borsikafű (csombor)
- 200 gramm tejszínes krémsajt
- 100 ml főzőtejszín
- 400 gramm gluténmentes színes száraztészta
- 2 evőkanál napraforgóolaj
Instrukciók
- A kisujjnyi csíkokra vágott csirkemellet fehéredésig sütjük a vajon, majd megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a borsikafűvel, és addig sütjük tovább, amíg a lé elpárolog alóla, és egy kicsit megpirul.
- Ekkor hozzáadjuk a krémsajtot és a tejszínt is, és kevergetve főzzük 2-3 percig, amíg a mártás kicsit besűrűsödik. Ha szükséges, még utána ízesítjük.
- Közben a tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, leszűrjük, leöblítjük, az olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjon össze.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)