Sign In

Receptek

Krémsajtos karalábéleves

 

Krémsajtos karalábéleves

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 3 darab zsenge karalábé
  • 50 gramm vaj
  • 1 púpos evőkanál rizsliszt
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1200 ml húsleves (leveskockából is jó)
  • 200 gramm krémsajt (tejszínes vagy zöldfűszeres)
  • 50 gramm főtt rizs

Instrukciók
 

  • A karalábét meghámozzuk, majd kb. 1 cm-es kockákra vagy hosszúkás hasábokra vágjuk. Ha fiatal a karalábé, a zsenge zöld leveleket is felaprítjuk. A vajat egy fazékban felolvasztjuk, rádobjuk a felaprított karalábét, és lefedve, kis lángon, 8-10 perc alatt félpuhára pároljuk.
  • A liszttel megszórjuk, egy percig kevergetve pirítjuk, majd kevergetve, apránként, felöntjük a húslevessel. Megborsozzuk, hozzáadjuk a felaprított karalábéleveleket és a petrezselyem egy részét.
  • Felforraljuk, hogy kicsit besűrűsödjön, közben a krémsajtot egy kevés forró lével összekeverjük, majd a leveshez öntjük. Tálalás előtt beletesszük a főtt rizst, és megszórjuk a maradék petrezselyemmel. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, karalábé, krémsajt, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating