Krumplilepény majonézes céklasalátával
Krumplilepény majonézes céklasalátával
Hozzávalók
- 60 gramm füstölt húsos szalonna
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 1 darab vöröshagyma nagy fej
- 750 gramm főtt burgonya
- 2 darab tojássárgája
- 5-6 evőkanál rizsliszt
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1/4 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 100 ml napraforgóolaj a sütéshez
Instrukciók
- A szalonnát apró kockára vágjuk, és egy serpenyőben, az olajat is hozzáadva, kiolvasztjuk a zsírját, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük rajta.
- A főtt burgonyát jól összetörjük, a szalonnás hagymával, a tojássárgájával, a liszttel, a sóval, a borssal, a szerecsendióval, és a felaprított petrezselyemmel összekeverjük. Ha túl lágy a massza, tegyünk még hozzá lisztet, különben nagyon fel fogja szívni az olajat sütés közben.
- Egy kicsit hagyjuk pihenni, majd olajos kézzel diónyinál kicsit nagyobb gombócokat készítünk, ellapítjuk, és kevés forró olajon pirosra sütjük. Majonézes céklasalátával tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)