Sign In

Receptek

Krumplis pogácsa

 

Krumplis pogácsa

Elkészítési idő 1 óra 40 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 30 db

Hozzávalók
  

  • 140 gramm főtt burgonya
  • 20 gramm friss élesztő
  • 130 ml tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 100 gramm sertészsír
  • 1 darab tojás
  • 400 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 1,5 teáskanál

A tetejére:

  • 1 darab tojás
  • 1 mokkáskanál szezámmag
  • 1 mokkáskanál köménymag

Instrukciók
 

  • Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a langyos tej felében. A főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a tojást, a sertészsírt, a sót, alaposan összekeverjük, majd a liszthez adjuk a felfuttatott élesztővel együtt.
  • Robotgéppel vagy kézzel alaposan összegyúrjuk, közben a maradék langyos tejet is hozzáadjuk, néhány percig dagasztjuk. Először kicsit ragacsos a tészta, ha kézzel dagasztjuk, de miután felszívja a nedvességet, már könnyen lehet gyúrni, dagasztani.
  • Megszórjuk egy kevés liszttel a tészta tetejét, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és langyos, huzatmentes helyen a duplájára kelesztjük.
  • Amikor megkelt, gyúrólapra borítjuk, kétujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét éles kézzel berácsozzuk, közepes méretű formával kiszaggatjuk, sütőpapíros vagy zsírral lekent sütőlapra rakosgatjuk őket.
  • Ismét letakarjuk a konyharuhával, még 15-20 percig kelesztjük, majd lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a tetejüket a kömény- és szezámmaggal.
  • 200 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, krumpli, pogácsa, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating