Sign In

Receptek

Kürtős kalács egyszerűbben

 

Kürtős kalács egyszerűbben

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 3 forma

Hozzávalók
  

  • 300 gramm Miklós' Universal mix lisztkeverék
  • kb. 130 ml tej
  • 20 gramm friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 40 gramm olvasztott vaj

A lekenéshez:

  • 20 gramm olvasztott vaj

A szóráshoz:

  • kb. 30 gramm darált dió
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál kristálycukor

Instrukciók
 

  • Az élesztőt felfuttatjuk 100 ml langyos tejben, 1 teáskanál cukorral. A lisztet a robotgép táljába mérjük, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a villával felvert 2 tojást, közben beindítjuk a gépet és apránként hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet, valamint az olvasztott, de nem forró vajat.
  • Néhány perc alatt sima tésztává keverjük, majd kicsit meglisztezzük a tetejét, letakarjuk és langyos helyen a duplájára kelesztjük kb. 45 perc alatt.
  • Miután megkelt a tészta, lisztezett gyúrólapon kisujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk és 2-3cm-es csíkokra vágjuk.
  • A csíkokat olvasztott vajjal megkenjük, egyik felét cukros dióval, másik felét cukros fahéjjal szórjuk meg. A kanál hátával egy kicsit nyomkodjuk a tésztára a diót és a fahéjas cukrot.
  • A csíkokat vajjal bekent, lisztezett püspökkenyér-sütőforma hátuljára rakosgatjuk.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, kürtős kalács

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating