Sign In

Receptek

Lasagne másképpen

 

Lasagne másképpen

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Főétel
Konyha Olasz
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 400 gramm főtt, füstölt sonka
  • 3 evőkanál étolaj
  • 150 gramm paradicsompüré
  • 100 ml víz
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál morzsolt kakukkfű
  • 1 mokkáskanál morzsolt bazsalikom
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 teáskanál
  • 8 darab sós palacsinta

A besamelhez:

  • 50 gramm vaj
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 600 ml tej
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1/2 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 150 gramm reszelt pizza mozzarella sajt

A gluténmentes palacsintához:

  • 200 gramm Mimen palacsinta lisztkeverék
  • 400-450 ml víz
  • 50 ml étolaj a sütéshez

Instrukciók
 

  • A ledarált húst az olajon kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, hígítjuk a vízzel, majd következnek a fűszerek és egy kevés só. 2-3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
  • A besamelhez a lisztet megfuttatjuk a felolvasztott vajon, de nem pirítjuk meg, csak fehéredésig sütjük. A tejet folytonos kevergetés közben hozzáöntjük, és mártás sűrűségűre főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és a végén sajt nagy részét is hozzáadjuk.
  • Megsütjük a palacsintákat. Én a palacsintákat most a Mimen lisztkeverékből készítettem. Összekeverjük a lisztet a vízzel, és kiolajozott, teflonos vagy kerámia bevonatos palacsintasütőben megsütjük.
  • Kicsit lassabban süssük, mint a normál palacsintát, és ne legyünk türelmetlenek, várjuk meg, amíg a sütő szélénél el tudjuk választani a palacsintát a sütőtől, lehet, hogy kicsit jobban alá kell nyúlni, de csak akkor fordítsuk meg, amikor már magától csúszkál a palacsinta a sütőben, így nem fog szakadni.
  • Menet közben még valószínűleg hígítani kell a tésztát, mert besűrűsödik. 9 darab palacsinta lett ebből az adagból.
  • Amikor ezek is készen vannak, egy közepes méretű jénai tálat kikenünk vajjal, beleterítünk 2 darab palacsintát, rákenjük a sajtos mártás 1/4 részét, majd a húsos massza 1/3 része következik.
  • Addig folytatjuk a rétegezést, amíg minden hozzávaló elfogy. A tetejére sajtos besamel kerüljön.
  • Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 30 perc alatt 190 C fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  • Kivesszük a sütőből, és hagyjuk pihenni egy ideig, de még melegen, kockára vágva tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, lasagne

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating