Lasagne, gombával és dióval
Lasagne, gombával és dióval
Hozzávalók
- 250 gramm Schar lasagne lap
- 500 gramm sütnivaló kolbász
- 300 gramm csiperkegomba (egy része lehet vargánya)
- 150 gramm dió durvára vágott, pirított
- 70 gramm rizsliszt
- 70 gramm vaj
- 700 ml tej
- 1 mokkáskanál só
- 300 gramm pizza mozzarella sajt
- 50 ml száraz fehérbor
- 1 csokor petrezselyem
- 50 ml napraforgóolaj
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 mokkáskanál só
- 200 ml víz
Instrukciók
- A kolbászhúst kibontjuk a bélből, és apró darabokra vágva megsütjük az olajon, majd kiszedjük a serpenyőből, és a visszamaradó zsiradékon a fehérborral együtt megpároljuk a megtisztított, felaprított gombát.
- A végén hozzáadjuk a felaprított petrezselymet is. Ezután elkészítjük a besamelt. A lisztet megfuttatjuk a vajon, majd a tejet apránként, kevergetve hozzáöntjük, és enyhén forralva besűrítjük, közben sózzuk, borsozzuk.
- Egy tepsi aljára merünk egy keveset a besamelből, ráteszünk egy sor tésztát, megszórjuk a sült kolbász, a gomba, a dió és a reszelt sajt egy részével, majd megint egy sor tészta, arra pedig besamel. A tepsi szélénél körben belecsorgatunk 200 ml vizet, amiben feloldottunk 1 mokkáskanál sót.
- A tetejére besamel és reszelt sajt kerüljön. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha sütés után hagyjuk egy keveset pihenni, szebben lehet szeletelni.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)