Sign In

Receptek

Lasagne, gombával és dióval

 

Lasagne, gombával és dióval

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Egytálételek, Tészta receptek
Konyha Olasz
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 250 gramm Schar lasagne lap
  • 500 gramm sütnivaló kolbász
  • 300 gramm csiperkegomba (egy része lehet vargánya)
  • 150 gramm dió durvára vágott, pirított
  • 70 gramm rizsliszt
  • 70 gramm vaj
  • 700 ml tej
  • 1 mokkáskanál
  • 300 gramm pizza mozzarella sajt
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 50 ml napraforgóolaj
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál
  • 200 ml víz

Instrukciók
 

  • A kolbászhúst kibontjuk a bélből, és apró darabokra vágva megsütjük az olajon, majd kiszedjük a serpenyőből, és a visszamaradó zsiradékon a fehérborral együtt megpároljuk a megtisztított, felaprított gombát.
  • A végén hozzáadjuk a felaprított petrezselymet is. Ezután elkészítjük a besamelt. A lisztet megfuttatjuk a vajon, majd a tejet apránként, kevergetve hozzáöntjük, és enyhén forralva besűrítjük, közben sózzuk, borsozzuk.
  • Egy tepsi aljára merünk egy keveset a besamelből, ráteszünk egy sor tésztát, megszórjuk a sült kolbász, a gomba, a dió és a reszelt sajt egy részével, majd megint egy sor tészta, arra pedig besamel. A tepsi szélénél körben belecsorgatunk 200 ml vizet, amiben feloldottunk 1 mokkáskanál sót.
  • A tetejére besamel és reszelt sajt kerüljön. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha sütés után hagyjuk egy keveset pihenni, szebben lehet szeletelni.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó dió, egytálétel, gluténmentes, gomba, lasagne, tészta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating