Sign In

Lekváros pite

Lekváros pite

Lekváros pite gluténmentes recept mentes magazin
Lekváros pite – gluténmentes recept – Mentes Magazin

Lekváros pite

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 12 szelet

Hozzávalók
  

  • 150 gramm rizsliszt vagy kukoricaliszt
  • 60 gramm porcukor
  • 150 gramm vaj
  • 5 gramm vaníliás cukor
  • 6 gramm sütőpor
  • 1/2 mokkáskanál
  • 4 darab nagyobb tojás vagy 5 darab kicsi
  • 250 gramm sütésálló lekvár nálam narancslekvár

Instrukciók
 

  • A robotgép táljába mérjük a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a sót, és a kisebb darabokra vágott hideg vajat. A robotgéppel, közepes fokozaton addig keverjük, amíg morzsás állagú nem lesz.
  • Ekkor egyenként belekeverjük a tojásokat. Sűrű, krémszerű állagot kell kapnunk.
  • A masszát belekanalazzuk egy vajjal kikent, liszttel beszórt, nagyobb piteformába.
  • Teáskanál hátával mélyedéseket készítünk, ahová egy-egy teáskanálnyi lekvárt teszünk, majd a tészta tetejét is vékonyan megkenjük lekvárral.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt szép pirosra sütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, lekvár, lekváros, pite

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating