Lencsekrémleves füstölt tarjával
Lencsekrémleves füstölt tarjával
Hozzávalók
- 250 gramm lencse
- 1 darab kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál napraforgóolaj
- 2 darab babérlevél
- 2 teáskanál só
- 300 gramm főtt füstölt tarja
- 1 evőkanál rizsliszt vagy zabpehelyliszt
- 200 ml tejföl
- 1 evőkanál mustár
Instrukciók
- A lencsét előző este átválogatjuk, majd beáztatjuk. Másnap a vöröshagymát az olajon megdinszteljük, megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a lencsét, felöntjük 1000 ml vízzel, beletesszük a babérlevelet, megsózzuk, felforraljuk, majd fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük.
- Amikor megpuhult, botmixerrel kicsit pürésítjük, nem kell teljesen krémesre, majd hozzáadjuk a kb. 1 cm-es kockákra vágott főtt tarját.
- A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, kicsit hígítjuk a levessel, majd hozzáöntjük, és pár perc alatt besűrítjük. Ha szükséges, még megsózzuk, majd ízesítjük a mustárral.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)