Sign In

Receptek

Lencsés-paprikás tarja

Lencsés-paprikás tarja

Lencsés paprikás tarja gluténmentes recept mentes magazin
Lencsés paprikás tarja – gluténmentes recept – Mentes Magazin

A lencse együtt párolódik a hússal, nincsen tejföllel behabarva, és mégis sűrűbb, mint a főzelék 🙂

Lencsés-paprikás tarja gluténmentesen

A lencse együtt párolódik a hússal, nincsen tejföllel behabarva, és sűrűbb, mint a főzelék 🙂
Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Sertéshús receptek
Mennyiség 5 főre

Hozzávalók
  

  • 5 szelet kicsontozott sertéstarja
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál rizsliszt
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál csípős paprikakrém (elmaradhat)
  • 1/2 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál mustár
  • 300 gramm lencse
  • 2 teáskanál

Instrukciók
 

  • A hússzeleteket kiverjük, az inas részeket bevágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd oldalanként a forró olajon 2-3 perc alatt megpirítjuk, majd lecsöpögtetve félretesszük.
  • A maradék olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, megfuttatjuk a fokhagymát, megszórjuk a liszttel, egy percig pirítjuk, majd rászórjuk a fűszerpaprikát, hozzáadjuk a mustárt és a paprikakrémet.
  • Felöntjük 8 dl vízzel, megsózzuk, beletesszük a húsokat, rászórjuk a lencsét, és lefedve, néha megkeverve, kb. 60 perc alatt puhára főzzük a lencsét és a húst. Ha nagyon elfőne a leve, egy kevés vízzel lehet pótolni, de a végén, jó sűrűnek kell lennie a lencsének, sűrűbbnek, mint általában a főzeléknek.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, lencse, paprika, tarja

 

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating