Sign In

Lenmagos zsömle

 

Lenmagos zsömle

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 12 db

Hozzávalók
  

  • 2 csésze őrölt lenmag vagy lenmagliszt a csésze 200 ml
  • 5 darab tojás
  • 0,5 csésze olvasztott kókuszzsír
  • 0,5 teáskanál
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál citromlé vagy almaecet
  • 1 kevés víz

Instrukciók
 

  • A hozzávalókat jól összekeverjük, annyi vizet adunk hozzá, hogy jól keverhető massza legyen, és szilikonos, kisebb méretű tepsiben vagy muffin formákban megsütjük kb. 15-20 perc alatt.
  • Ha tepsiben sütjük, pár perccel több idő kell.
  • Szórhatunk bele vagy rá szezámmagot, tökmagot is.
  • Ebből az adagból 12 darab kisebb méretű zsömle lesz. Nagyon laktató, nekem egy zsömle elég volt vacsorára. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, lenmag, pékáru, zsemle

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating