Sign In

Receptek

Levesgyöngy – barna rizslisztből

 

Levesgyöngy - barna rizslisztből

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Köretek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 60 gramm barna rizsliszt
  • 20 gramm sertészsír
  • 1/2 mokkáskanál
  • 1 darab tojás
  • 50 ml víz

Instrukciók
 

  • A vizet a sóval és a zsírral felforraljuk, majd a lisztet beleszórjuk.
  • Szorgalmasan kevergetjük kb. 2 percig, majd lehúzzuk a tűzről. Nem lesz olyan állagú, mint a búzalisztes, hanem kicsit darabos marad. Robotgéppel belekeverjük a tojást.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire borsónyi kis gombócokat teszünk, kisebb távolságra egymástól, mert kb. mogyoró nagyságúra fognak megnőni.
  • 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó barna rizsliszt, gluténmentes, levesgyöngy

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating