Linzer Miklós’ Universal mix lisztből
Linzer Miklós' Universal mix lisztből
Hozzávalók
- 350 gramm Miklós' Universal mix liszt (300+50 gramm)
- 200 gramm Rama margarin
- 1 mokkáskanál só
- 100 gramm kristálycukor
- 2 darab tojás
- 10 gramm vaníliás cukor
- 100 gramm tetszőleges lekvár
Instrukciók
- 30 dkg Miklós' Universal mix lisztet összemorzsolunk 20 dkg hideg margarinnal, hozzáadjuk a sót, cukrot, a 2 tojást, a vaníliás cukrot, és alaposan összegyúrjuk.
- Ha nagyon ragadna (a tojás nagyságától függ), a tartalék 50 gramm lisztből annyit adagolunk még hozzá, hogy egy puha, könnyen gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Miután összegyúrtuk, fóliába tekerjük és betesszük a hűtőbe, minimum 30 percre, de lehet hosszabb időre is.
- Az idő letelte után lisztezett nyújtólapon, kisebb adagokban kb. 3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, tetszőleges formára kiszaggatjuk, sütőpapírral borított sütőlapra tesszük őket, és 180 C fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
- Érdemes az utolsó percekben figyelni, hogy ne barnuljanak meg, halványak maradjanak. Miután megsültek és kihűltek, 1-1 darabot tetszőleges lekvárral megkenünk, és összeragasztunk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)